Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Έξι πλοιάρια με μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των Κανάριων Νησιών

Εως τις 29 Αυγούστου είχαν αφιχθεί στ Κανάρια περισσότεροι από 9.250 μετανάστες, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την περσινή, αντίστοιχη περίοδο.

Ισπανία: Έξι πλοιάρια με μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των Κανάριων Νησιών

Η ισπανική ακτοφυλακή απέστειλε διασωστικά σκάφη για να βοηθήσουν έξι πλοιάρια γεμάτα με μετανάστες τα οποία πλέουν ακυβέρνητα στα ανοιχτά των Κανάριων Νήσων, εν μέσω ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από την Αφρική προς το αρχιπέλαγος αυτό του Ατλαντικού.

Τριάντα οκτώ Βορειοαφρικανοί άνδρες διασώθηκαν από ένα πλοιάριο στα ανοιχτά του Λανθαρότε, αφού κατάφεραν να στείλουν σήμα κινδύνου στις αρχές. Όλοι τους ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο Αρεσίφε.

Λίγο αργότερα, ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής εντόπισε άλλα τέσσερα πλοιάρια, σε απόσταση 44 χιλιομέτρων από το Γκραν Κανάρια και ως αργά το απόγευμα είχαν διασωθεί 77 άνδρες, 21 γυναίκες και δύο παιδιά από τα τρία σκάφη και οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να φτάσουν στο τέταρτο. Στο μεταξύ, εντοπίστηκε και ένα πέμπτο σκάφος στα ανοιχτά της Τενερίφης, με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβατών.

Την Τρίτη, περίπου 355 άνθωρποι έφτασαν με 11 πλοιάρια στις ακτές του Λανθαρότε και του Γκραν Κανάρια.

Εως τις 29 Αυγούστου είχαν αφιχθεί στ Κανάρια περισσότεροι από 9.250 μετανάστες, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την περσινή, αντίστοιχη περίοδο. Οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι οι αφίξεις θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v