Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin ο Φίλιππος Λιακουνάκος

Ο γιος του γνωστού επιχειρηματία συνελήφθη στο Λας Βέγκας. Κατηγορείται ότι απέσπασε bitcoin αξίας 500 χιλιάδων δολαρίων από ανυποψίαστο θύμα.

Εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin ο Φίλιππος Λιακουνάκος

Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια περίπλοκη απάτη με bitcoin που φέρεται να κόστισε έως και 500.000 δολάρια σε έναν αρχάριο επενδυτή στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του γνωστού επιχειρηματία, κρατήθηκε στο Clark County Detention Centre τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων. Κατηγορείται για κακουργηματική πράξη, γράφει η Las Vegas Review.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  ο τόπος διαμονής του Φ. Λιακουνάκου δεν αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία, αλλά ένα ένταλμα σύλληψης δείχνει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Στέλεχος της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης ότι το θύμα της υπόθεσης ειδοποίησε το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτύου για Εγκλήματα τον Νοέμβριο του 2020 ότι ήταν θύμα απάτης bitcoin.

Το φερόμενο ως θύμα, γράφει η Las Vegas Review, είπε στην αστυνομία ότι προσεγγίστηκε από έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που γνώριζε μέσω Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, ποσό στο οποίο περιελάμβανε αμοιβή πωλητή ύψους 50.000 δολαρίων, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα χρήματα.

Αλλά την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον επιχειρηματικό συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που υποδυόταν τον επιχειρηματικό συνεργάτη.

«Εξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα τα BTC (bitcoin) να μετακινούνται γρήγορα, διαδικασία γνωστή ως «peeling» για να θολώσουν τα ίχνη ως προς το που πήγαιναν τα BTC», έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram για μια προτεινόμενη συναλλαγή bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων. Το θύμα μπόρεσε να βρει ένα email του και αυτό, με τη σειρά του, επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που οδήγησαν τελικά τους ντετέκτιβ να εκδώσουν το ένταλμα για τον Λιακουνάκο.

Ο Λιακουνάκος αναμένεται να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας την Τετάρτη. Τα διαδικτυακά αρχεία του δικαστηρίου δεν αναφέρουν τον δικηγόρο του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v