Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο δικαστήριο των ΗΠΑ ο Φίλιππος Λιακουνάκος για κλοπή $500.000

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», υποστήριξε ο αναπληρωτής εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του 23 ετών Φίλιππου Λιακουνάκου στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Στο δικαστήριο των ΗΠΑ ο Φίλιππος Λιακουνάκος για κλοπή $500.000

Στη δικαιοσύνη του Λας Βέγκας βρέθηκε ο Φίλιππος Λιακουνάκος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε έως και 500.000 δολάρια σε bitcoin.

Το Las Vegas Review γράφει ότι ο γιος του γνωστού επιχειρηματία περιεγράφη από τον εισαγγελέα ως ένας φοιτητής κολεγίου του Μαϊάμι που ερευνά το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα ο οποίος στη συνέχεια στόχευσε έναν εξ αυτών αφού προηγουμένως απέσπασε την ταυτότητα τρίτου προσώπου για να πραγματοποιήσει την απάτη.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark Jim Sweetin κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του 23 ετών Φίλιππου Λιακουνάκου στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Τζος Τόμσεκ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη. Ο Λιακουνάκος αυτοπροσδιορίστηκε ως φοιτητής κολεγίου στα πρόθυρα αποφοίτησης από πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.

Ο Sweetin ζήτησε από την Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας, Suzan Baucum, να ορίσει εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το εάν μπορεί να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του Λιακουνάκου τον Φεβρουάριο, γράφει το ρεπορτάζ, αφού ένας ντετέκτιβ είπε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανέφερε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020. Το θύμα είπε ότι τον πλησίασε ένας επιχειρηματικός συνεργάτης που γνώριζε μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής συνομιλίας για κινητά Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αφού ο άνδρας έστειλε στον «επιχειρηματικό συνεργάτη» 500.000 δολάρια σε bitcoin, έμαθε ότι το άτομο στο οποίο έστειλε τα χρήματα ήταν στην πραγματικότητα απατεώνας.

Η αστυνομία εντόπισε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση μετά την έκδοση σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα.

«Πιθανώς υπάρχουν πολλά χρήματα να κυκλοφορούν εδώ γύρω», είπε ο Sweetin. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα… έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και το κράτος υποστηρίζει ότι έχει αποδεδειγμένη ικανότητα να υιοθετεί άλλες ταυτότητες».

Ο Baucum έθεσε δύο σενάρια στα οποία ο Λιακουνάκος θα μπορούσε να καταθέσει εγγύηση. Το ένα ήταν μια εγγύηση 100.000 δολαρίων με ηλεκτρονική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες. Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων.

«Αυτό που με απασχολεί είναι η απόλυτη έλλειψη δεσμών με αυτή την κοινότητα», είπε ο Baucum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v