Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις «κανονικές» τιμές επιστρέφει το νικέλιο στο LME

Επέστρεψε κάτω από τα 29.000 δολάρια μετά από σχεδόν δύο μήνες που περιλάμβαναν ένα ξέφρενο ράλι και στη συνέχεια το πάγωμα της αγοράς.

Στις «κανονικές» τιμές επιστρέφει το νικέλιο στο LME

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νικελίου υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο στο οποίο έκλεισε το χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) στις 4 Μαρτίου, δηλαδή μια μέρα πριν αρχίσει η έκρηξη των τιμών που οδήγησε σε ένα κερδοσκοπικό κρεσέντο άνευ προηγουμένου.

Τη Δευτέρα το νικέλιο υποχώρησε έως και 6,8%, στα 28.025 δολάρια/τόνο, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι τιμές επιστρέφουν στα κανονικά τους επίπεδα, πριν την κερδοσκοπική μανία της 7ης Μαρτίου.

Το νικέλιο αυξήθηκε κατά 250% σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες στις 7 και 8 Μαρτίου, προτού παρέμβει το LME αναστέλλοντας τη λειτουργία της αγοράς και ακυρώνοντας συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υψηλότερες τιμές. Υστερα από εβδομάδες στον πάγο, η διαπραγμάτευση έμεινε κλειδωμένη στα νέα όρια συναλλαγών που εισήγαγε το χρηματιστήριο και στη συνέχεια άρχισε να κινείται εκ νέου.

Η δραστηριότητα έχει αρχίσει να αυξάνεται καθώς οι τιμές μειώθηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης υποχώρησης των βιομηχανικών μετάλλων. Ο όγκος των συναλλαγών νικελίου στο LME την Παρασκευή ήταν ο υψηλότερος από τις 22 Μαρτίου, όταν οι τιμές έπεσαν τελευταία φορά κάτω από τα 29.000 δολάρια και όταν η κινεζική Tsingshan κάλυψε περίπου το 20% των ανοιχτών της πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v