Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Λευκορωσία να παράγει πυραύλους

«Δημιουργούμε έναν νέο πύραυλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. «Ενας πολύ αποτελεσματικός πύραυλος παρόμοιος με το μοντέλο Iskander. Υπάρχει πλήρης υποστήριξη».

Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Λευκορωσία να παράγει πυραύλους

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα συμφώνησε να βοηθήσει το Μινσκ να παράγει πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου ενός παρόμοιου με τον ρωσικό Iskander, καθώς φαίνεται να ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνατότητες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta και αναμεταδίδει το Reuters.

Ο Λουκασένκο είπε σε συνάντηση αξιωματούχων Αμυνας ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία απέδειξαν τη σημασία της ύπαρξης στρατευμάτων με σύγχρονα, εξαιρετικά αποτελεσματικά όπλα και προμήθειες, τονίζοντας επίσης τη σημασία των logistics.

«Δημιουργούμε έναν νέο πύραυλο», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta. «Ενας πολύ αποτελεσματικός πύραυλος παρόμοιος με το μοντέλο Iskander. Υπάρχει πλήρης υποστήριξη».

Ο Λουκασένκο είπε ότι ο Πούτιν είχε πει στον Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, να παράσχει στη Λευκορωσία τη σχετική υποστήριξη, ανέφερε το Belta.

Οπως θυμίζει το Reuters, η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους Iskander κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά ο Λουκασένκο είπε τον Μάρτιο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας δεν συμμετείχαν στην «επιχείρηση» της Μόσχας και δεν θα το συμμετάσχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v