Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηξη με αγνοούμενους και τραυματίες σε εργοστάσιο στη Σλοβενία

Αρκετοί αγνοούμενοι και τραυματίες μετά από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Κοτσέβιε. Δύο εργάτες με σοβαρά εγκαύματα. Φόβοι για τοξικές αναθυμιάσεις. «Δεν υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Εκρηξη με αγνοούμενους και τραυματίες σε εργοστάσιο στη Σλοβενία

Αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στη Σλοβενία την Πέμπτη, ενώ 20 εργάτες τραυματίστηκαν εκ των οποίων δυο σοβαρά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του εργοστασίου και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της χώρας.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Melamin που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κοτσέβιε, 60 χλμ. από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

«Εξερράγη μια δεξαμενή για αδιευκρίνιστο λόγο», εξήγησε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Λέον Μπέχιν.

«Δεν έχουμε νέα από αρκετούς ανθρώπους», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Σρέκο Στέφανιτς, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για εργαζομένους. Επρόκειτο για τέσσερις παρόχους υπηρεσιών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων STA και την ιστοσελίδα 24ur.

Επίσης, διακομίστηκαν με ελικόπτερο στη Λιουμπλιάνα δύο εργάτες με βαριά εγκαύματα.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που βρίσκονται σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο να μη βγουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρά τους, λόγω του φόβου τοξικών αναθυμιάσεων.

«Το ατύχημα δεν είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον», δήλωσε ωστόσο ο Βλαντίμιρ Πρέμπιλιτς, δήμαρχος της πόλης Κοτσέβιε.

Φωτογραφίες δείχνουν στήλες μαύρου καπνού να βγαίνουν από το εργοστάσιο, το οποίο παρασκευάζει ρητίνες για χαρτί, για ξύλο, βαφές και διακοσμητικά χαρτιά. Ιδρύθηκε το 1954 και απασχολεί σχεδόν 200 εργαζόμενους. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v