Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζικές αγορές τουρκικών ακινήτων από Ρώσους ολιγάρχες

Πρώτοι στη λίστα των ξένων αγοραστών. Αναζητούν καταφύγιο για τα χρήματα τους σε Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μαζικές αγορές τουρκικών ακινήτων από Ρώσους ολιγάρχες

Αύξηση 38,8% σημείωσαν οι πωλήσεις κατοικιών στην Τουρκία τον Απρίλιο στα 133.058 σπίτια, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας την Τρίτη, με τις αγορές από Ρώσους να είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς αναζητούν οικονομικό καταφύγιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι πωλήσεις σε ξένους αυξήθηκαν κατά 58,1%. Οι Ρώσοι πολίτες ανέβηκαν στην κορυφή της λίστας αγοραστών με 1.152 σπίτια από 547 τον Μάρτιο. Ακολούθησαν Ιρανοί και Ιρακινοί.

Πλούσιοι Ρώσοι διοχετεύουν χρήματα σε ακίνητα στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναζητώντας καταφύγιο στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία και των δυτικών
κυρώσεων, σύμφωνα με πολλές εταιρείες ακινήτων.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι πωλήσεις ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 82,9% σε 32.030, σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 24,1% των συνολικών πωλήσεων της περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v