Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μασκ: Ξοδεύω <5% του χρόνου μου (πραγματικά) στην εξαγορά του Twitter

«Η Tesla είναι στο μυαλό μου 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα», σημειώνει με νόημα σε ανάρτησή του. Τι αναφέρει για το ντιλ εξαγοράς του κοινωνικού δικτύου. «Τίποτα δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου».

Μασκ: Ξοδεύω 5% του χρόνου μου (πραγματικά) στην εξαγορά του Twitter

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ελον Μασκ αφήνει υπονοούμενα για τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Twitter όσον αφορά τα fake accounts, τα οποία το κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει ότι είναι λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ψευδείς λογαριασμοί του δικτύου είναι 20%. Οι δηλώσεις του αφήνουν υπονοούμενα και για την επίτευξη της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter, η οποία πάγωσε με δική του πρωτοβουλία.

«Για να είμαι σαφής, ξοδεύω <5% (αλλά στην πραγματικότητα) του χρόνου μου στην απόκτηση του Twitter. Δεν είναι πυρηνική φυσική! Χθες ήταν το Giga Texas, σήμερα είναι το Starbase. Η Tesla είναι στο μυαλό μου 24/7.
Μπορεί να φαίνεται όπως παρακάτω, αλλά δεν είναι αλήθεια».

 

Τίποτα δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πολιτικές επιθέσεις εναντίον του που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δεν θα τον εμποδίσουν από το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

«Οι επιθέσεις εναντίον μου θα πρέπει να εξεταστούν με πολιτικό πρίσμα... τίποτα δεν θα με αποτρέψει από το να αγωνιστώ για ένα καλό μέλλον και το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου», έγραψε ο Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εργαζόμενη τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση

Τα σχόλια του για επιθέσεις εναντίον του ήρθαν καθώς ένα άλλο ζήτημα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Ρεπορτάζ του Insider αναφέρει ότι πλήρωσε υπάλληλο της SpaceX 250.000 δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο το 2016.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου θα έχει σήμερα συνάντηση στο Σάο Πάουλο με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ελον Μασκ, ενημέρωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνησή του το Γαλλικό Πρακτορείο, στο πλαίσιο σχεδίου για να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο η περιοχή όπου εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η κυβερνητική πηγή δεν θέλησε να υπεισέλθει σε καμία άλλη λεπτομέρεια για τη συνάντηση.

Ο κ. Μπολσονάρου ανήγγειλε πρόσφατα πως θα έχει συνάντηση «ιδιωτικού» χαρακτήρα στο Σάο Πάουλο με «πολύ σημαντικό πρόσωπο, γνωστό σε όλο τον κόσμο».

Θα προσφέρει «τη βοήθειά του στην Αμαζονία μας», διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους, χωρίς να αποκαλύψει για ποιο πρόσωπο πρόκειται.

Ο κ. Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 230 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ιδιοκτήτης της διαστημικής εταιρείας SρaceX και της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Πρόσφατα, εξέφρασε την πρόθεσή του να αγοράσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, προτού αναβάλλει το σχέδιο ώσπου να του δοθούν στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι διαπραγματευόταν με τη SρaceX προσφορά για την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρων στην περιοχή του δάσους του Αμαζονίου, ώστε μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστεί η παράνομη αποψίλωση.

Η διαστημική εταιρεία εκτόξευσε στα μέσα Φεβρουαρίου κάπου πενήντα δορυφόρους της υπηρεσίας Starlink του κ. Μασκ, που προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η Starlink υπόσχεται στους κατοίκους περιοχών όπου δεν προσφέρονται υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο (μέσω κινητής τηλεφωνίας ή ενσύρματων δικτύων) συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μέσω χιλιάδων μικρών δορυφόρων. Μετρά ήδη κάπου 100.000 συνδρομητές, με τον ειδικό εξοπλισμό να πωλείται 600 ευρώ και τη συνδρομή να φθάνει περί τα 100 ευρώ τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v