Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα κάτω από ΗΠΑ στην ανάπτυξη πρώτη φορά από το 1976

Το Bloomberg Economics προβλέπει η πορεία του κινεζικού ΑΕΠ να φρενάρει στο 2% φέτος στη σκιά των lockdown. Ενας τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ο χαμηλότερος από την περίοδο της Πολιτιστικής Επανάστασης...

Κίνα κάτω από ΗΠΑ στην ανάπτυξη πρώτη φορά από το 1976

Για ενδεχόμενο επικράτησης του ρυθμού Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να ξεπεράσει την κινεζική για πρώτη φορά εδώ και τέσσερεις 10ετίες.

Οπως αναφέρουν οικονομολόγοι στο Bloomberg το ΑΕΠ στην Κίνα υπάρχει πιθανότητα να ενισχυθεί 2% το 2022 έναντι πρόβλεψης για άνοδο 2,8% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ φέτος.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση η ανάπτυξη της Κίνας θα υπολείπεται της ανάπτυξης των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1976. Ενας τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ο χαμηλότερος από την περίοδο της Πολιτιστικής Επανάστασης...

Πρόκειται για το αισιόδοξο σενάριο για την οικονομία της πολυπληθέστερης χώρας στον πλανήτη, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg, καθώς τα lockdown και οι γενικότεροι αυστηροί περιορισμοί για την αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορεί να έχουν χειρότερες συνέπειες.

Το οικονομικό επιτελείο στην Κίνα χορηγεί διαρκώς ενέσεις στήριξης με οικονομικά και δημοσιονομικά κίνητρα, στο της πολιτικής «zero-Covid» αλλά ο αντίκτυπος στην οικονομίας είναι ισχυρός στη σκιά των συνολικών αδυναμιών που παρουσιάζει η οικονομία διεθνώς: με τη διαταραχή στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, την πληθωριστική έκρηξη και τα σημάδια των νέων υφεσιακών πιέσεις.

Σύμφωνα με βασικό σενάριο της έρευνας του Bloomberg, η κινεζική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v