Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαδούρο καλεί Τούρκους επενδυτές: Τώρα είναι η ώρα!

«Καλώ τους επενδυτές από την Τουρκία να έρθουν για εξόρυξη, τουρισμό, αλυσίδες εφοδιασμού, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό...», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σταθερός σύμμαχος του Ερντογάν.

Μαδούρο καλεί Τούρκους επενδυτές: Τώρα είναι η ώρα!

Πρόσκληση σε Τούρκους επενδυτές στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Άγκυρα, απηύθυνε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, τονίζοντας τα πλούτη της της λατινοαμερικάνικης χώρας όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο χρυσός.

Σημειώνοντας ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης έπειτα από «μια χιονοστιβάδα κυρώσεων» που επιβλήθηκαν το 2019 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρένθεση της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι ανοίγει μια «νέα εποχή».

«Ανακαλύπτουμε νέους πόρους και πολλά πλούτη: Καλώ τους επενδυτές από την Τουρκία να έρθουν για εξόρυξη, τουρισμό, αλυσίδες εφοδιασμού, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό...»

«Ελάτε, τώρα είναι η ώρα!» δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη Μαδούρο στην Άγκυρα έρχεται ταυτόχρονα με τη σύγκληση της Συνόδου της Αμερικής, που διοργανώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Καλιφόρνια, όπου δεν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Με τον ίδιο τρόπο, ο Ερντογάν και κάποιοι ηγέτες ακόμη είχαν αποκλειστεί από τη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» που διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Λευκός Οίκος.

Το 2019, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες στον κόσμο που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μαδούρο, όταν η Ουάσινγκτον και δεκάδες χώρες στον κόσμο είχαν αναγνωρίσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό προέδρο της Βενεζουέλας.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Καράκας «τον Ιούλιο».

Οι δύο ηγέτες συνδέονται με περισσότερες από 50 εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων τριών που υπογράφηκαν σήμερα για τον τουρισμό, τη γεωργία και τις τραπεζικές συναλλαγές.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών τριπλασιάστηκε φτάνοντας το 1 δισ. δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Και η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines εκτελεί επτά εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Καράκας.

Μετά την Άγκυρα, ο Μαδούρο αναμένεται αύριο Πέμπτη να επισκεφτεί την Αλγερία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v