Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλίνκεν: Κίνδυνος πυρηνικής κρίσης από τις προκλήσεις της Τεχεράνης

Κάλεσμα προς το Ιράν να εγκαταλείψει τις «υπερφίαλες απαιτήσεις του» και να επιλέξει τον δρόμο της αποκλιμάκωσης απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ώστε να αποφευχθεί η «οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας».

Μπλίνκεν: Κίνδυνος πυρηνικής κρίσης από τις προκλήσεις της Τεχεράνης

Το Ιράν οφείλει να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και να παράσχει τεχνικά αξιόπιστες πληροφορίες ως απαντήσεις στις ερωτήσεις του Οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο αν η Τεχεράνη εγκαταλείψει τις υπερφίαλες απαιτήσεις της, ανέφερε ο Μπλίνκεν, καθώς το Ιράν άρχισε να αφαιρεί 27 κάμερες παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του, τορπιλίζοντας τον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι οι τελευταίες «προκλήσεις» της Τεχεράνης απειλούν να οδηγήσουν σε «πυρηνική κρίση» και σε «αυξημένη οικονομική και πολιτική απομόνωση του Ιράν».

«Εξακολουθούμε να παροτρύνουμε το Ιράν να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και της αποκλιμάκωσης», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v