Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεσπά το σκάνδαλο Aeroflot-γκέιτ: Η πρώτη σύλληψη

Η ποινική υπόθεση αφορά συμβόλαιο με την αμερικανική Brain που φτάνει τα 200 εκατ. ρούβλια, ενώ τα ανταλλακτικά στα Boeing και Airbus σπανίζουν. Σύλληψη ανώτερου στελέχους της ρωσικής εταιρείας, διεθνές ένταλμα εναντίον πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή.

Ξεσπά το σκάνδαλο Aeroflot-γκέιτ: Η πρώτη σύλληψη

Δικαστήριο της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη του Μιχαήλ Μινάγεφ, ανώτερου στελέχους της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και ανάπτυξης του στόλου των αεροσκαφών, με την κατηγορία της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας.

Η σύλληψή του αναφέρεται από την εφημερίδα RBK (Ροσ-Μπίζνες-Κονσάλτινγκ), που επικαλείται δική της πηγή, ενώ επιβεβαιώθηκε και από την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο πρακτορείο TASS, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.europe. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Μινάγεφ θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πηγή της RBK, μέσω της διεύθυνσης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Μινάγεφ γίνονταν οι αγορές και μισθώσεις αεροσκαφών. Με βάση την οργανωτική δομή της Aeroflot, η εν λόγω διεύθυνση υπαγόταν στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της εταιρείας αρμόδιο για εμπορικά και οικονομικά θέματα Αντρέι Τσιχάνοφ.

Τον Μάιο, δικαστήριο της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Aeroflot Αντρέι Πανόφ με την κατηγορία της οργάνωσης απάτης από ομάδα ατόμων σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα. Ο Πανόφ έφυγε από τη Ρωσία και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σύμφωνα με την πηγή της RBK, πρόκειται για ποινική υπόθεση που αφορά την εκπόνηση μιας στρατηγικής μάρκετινγκ της Aeroflot και σχετίζεται με συμβόλαιο ύψους 200 εκατ. ρουβλιών, το οποίο η ρωσική εταιρεία είχε υπογράψει με την αμερικανική Brain το 2019.

Πρόσφατα το Bloomberg είχε γράψει ότι η Aeroflot έχει απόθεμα ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus για τρεις μήνες, και εν συνεχεία θα αναγκάζεται να μετατρέπει μέρος των αεροσκαφών της σε ανταλλακτικά για να εξυπηρετεί τον στόλο της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v