Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πιέζει 7 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις στην Αυστρία

Ιδαίτερα αισθητές οι επιπτώσεις στους κλάδους της βιομηχανίας, των κατασκευών και των υπηρεσιών. Μόλις το 13% των εταιρειών που συμμετείχαν στην αυστριακή έρευνα εκτιμούν ότι δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πιέζει 7 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις στην Αυστρία

Το 73% των μεγάλων επιχειρήσεων επηρεάζεται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα, η οποία αναδεικνύει ως ιδιαίτερα πληττόμενους τους κλάδους της βιομηχανίας, των κατασκευών και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Wifo της Βιέννης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση έχουν επηρεάσει το 73% των επιχειρήσεων που απασχολούν τουλάχιστον 250 εργαζόμενους. Προσαρμοσμένο στο σύνολο των επιχειρήσεων της Αυστρίας, το ποσοστό θα ξεπερνούσε το 55%.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ως μεγαλύτερα εμπόδια την αύξηση των τιμών ενέργειας και σημείωσαν ότι η αυξημένη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την παράδοση φυσικού αερίου μειώνει τις επιχειρηματικές προοπτικές. Μόνο το 13% των εταιρειών της έρευνας θεωρούν ότι δεν επηρεάστηκαν ως τώρα από την κρίση.

Η Αυστρία εισάγει το 80% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, ενώ και το 50% του πετρελαίου της προέρχεται από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και θα μπορούσε να απειληθεί σε περίπτωση ρωσικών αντιμέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v