Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νόμιμο δικαίωμα η τηλεργασία, προτείνουν Ολλανδοί βουλευτές

Ίσως η Ολλανδία γίνει η πρώτη χώρα που θα θεσπίσει διά νόμου το δικαίωμα του εργαζομένου να δουλεύει από το σπίτι. Συμφωνούν συνδικάτα και εργοδοτικά σωματεία.

Νόμιμο δικαίωμα η τηλεργασία, προτείνουν Ολλανδοί βουλευτές

Δύο Ολλανδοί βουλευτές προτείνουν να καθιερωθεί η εργασία από το σπίτι ως νόμιμο δικαίωμα, κάτι που θα καθιστούσε την Ολλανδία μία από τις πρώτες χώρες που χορηγούν ευελιξία διά νόμου στην εξ αποστάσεως εργασία.

Την πρόταση υπογράφουν ο Steven van Weyenberg του φιλελεύθερου κόμματος D-66 και η Senna Maatoug των Πρασίνων, γράφει το Bloomberg, και σκοπεύουν να την υποβάλουν στο κοινοβούλιο πριν από την έναρξη των βουλευτικών καλοκαιρινών διακοπών στις 3 Ιουλίου.

«Έχουμε το πράσινο φως για τον νέο νόμο χάρη στην υποστήριξη που λάβαμε τόσο από τα συνδικάτα εργαζομένων όσο και από τα εργοδοτικά σωματεία», δήλωσε ο Weyenberg. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα περάσει πριν από το καλοκαίρι».

Η πανδημία έχει τροφοδοτήσει μια αλλαγή στη στάση σχετικά με την εργασία, καθώς πολλοί εργαζόμενοι επιδιώκουν να διατηρήσουν μέρος της ευελιξίας που απολάμβαναν τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση και ενώ υποχωρεί η πανδημία, το ζήτημα αρχίζει να προκαλεί πόλωση. Πρόσφατα, υπενθυμίζεται, ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ απηύθυνε τελεσίγραφο στο προσωπικό της εταιρείας του «να επιστρέψει στο γραφείο ή να φύγει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v