Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλγιο: Ακυρώνονται 315 πτήσεις, οι απεργίες παραλύουν τις αερομεταφορές

Επηρεάζονται 40.000 ταξιδιώτες της Brussels Airlines, από την Πέμπτη έως το Σάββατο. Τριήμερη απεργία στη Ryanair και εννεαήμερη απεργία στην EasyJet προ των πυλών. Σοκ προκαλεί η ανάκαμψη των αερομεταφορών, οι επιπτώσεις στους εργαζομένους.

Βέλγιο: Ακυρώνονται 315 πτήσεις, οι απεργίες παραλύουν τις αερομεταφορές

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας που έχει προγραμματιστεί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο στην Brussels Airlines, η οποία θα επηρεάσει 40.000 ταξιδιώτες, ανακοίνωσε η βελγική αεροπορική εταιρία, θυγατρική της Lufthansa.

Λόγω της απεργίας των πιλότων και των πληρωμάτων αεροσκαφών, η εταιρία δεν θα μπορεί να διασφαλίσει παρά «σχεδόν το 40% του αρχικού προγράμματος πτήσεων», διευκρίνισε.

«Οι ακυρώσεις αφορούν περίπου 315 πτήσεις, εκ των οποίων 38 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων», ανακοίνωσε η Brussels Airlines.

«Οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν και τους προτάθηκε εναλλακτική. Αν προτιμούν να μην ταξιδέψουν, μπορούμε να τους επιστρέψουμε όλα τα χρήματα» του εισιτηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαάικε Άντριες, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι πιλότοι, αεροσυνοδοί και ιπτάμενοι φροντιστές διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού και πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, αιτήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρίες με φόντο την ξαφνική ανάκαμψη των αερομεταφορών.

Ο θυμός των εργαζομένων στις αερογραμμές αφορά επίσης την εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, της οποίας τα συνδικάτα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν σε απεργία από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Εκτός από το Βέλγιο, όπου η κίνηση του κόμβου της Ryanair στο Σαρλερουά αναμένεται να διαταραχθεί πολύ, από το κάλεσμα για τριήμερη απεργία επηρεάζονται ακόμη  η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Οργή επικρατεί και στη βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet, καθώς ένα ισπανικό συνδικάτο προβλέπει εννέα ημέρες απεργίας τον Ιούλιο, στο μέσο της τουριστικής σεζόν, στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Μάλαγας και της Μαγιόρκας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v