Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Big short 10,5 δισ. δολαρίων από τον Ray Dalio κατά των ευρωμετοχών

Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο αποκάλυψε στοιχήματα short έναντι 28 εταιρειών της Γηραιάς Ηπείρου. Το μεγαλύτερο ποντάρισμα σε πτώση από το 2020.

Big short 10,5 δισ. δολαρίων από τον Ray Dalio κατά των ευρωμετοχών

Η Bridgewater Associates του Ray Dalio έχει χτίσει ένα στοίχημα 10,5 δισ. δολαρίων κατά των ευρωπαϊκών εταιρειών, διπλασιάζοντας μάλιστα το ποσό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο αποκάλυψε στοιχήματα short έναντι 28 εταιρειών, στα οποία περιλαμβάνονται μεμονωμένα στοιχήματα άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων κόντρα σε εταιρείες όπως οι ASML Holding NV, TotalEnergies SE, Sanofi και SAP, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

Οι short προσπαθούν να επωφεληθούν από τη μείωση των τιμών των μετοχών, πουλώντας δανεικές μετοχές και αγοράζοντάς τες πίσω όταν πέφτουν. Το στοίχημα έρχεται σε περίοδο αυξανόμενων επιτοκίων και πληθωρισμού, που δημιουργούν προϋποθέσεις ύφεσης. Δεν είναι σαφές εάν τα στοιχήματα της Bridgewater στοχεύουν σε καθαρό κέρδος ή αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής αντιστάθμισης κινδύνου.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, ο Greg Jensen, Co-chief Investment Officer της εταιρείας, είπε ότι το sell-off των μετοχών ήταν ακόμη μικρό, αν συγκριθεί με το ράλι που προηγήθηκε. Αρνήθηκε να σχολιάσει τα στοιχήματα της Bridgewater στην Ευρώπη.

Οι παραπάνω κινήσεις είναι οι μεγαλύτερες από τότε που η εταιρεία έχτισε μια θέση 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι ευρωπαϊκών εταιρειών το 2020 και πριν από αυτό, ένα στοίχημα 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Το σύνολο μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς τα hedge funds υποχρεούνται να αποκαλύπτουν μόνο τα μεγαλύτερα στοιχήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v