Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμοι για απόσυρση από το Σεβεροντονέτσκ οι Ουκρανοί

Η στρατηγικής σημασίας πόλη έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος καταληφθεί από τους Ρώσους. Τα ουκρανικά στρατεύματα κινδυνεύουν με περικύκλωση.

Ετοιμοι για απόσυρση από το Σεβεροντονέτσκ οι Ουκρανοί

Τα ουκρανικά στρατεύματα «θα πρέπει να αποσυρθούν» από τη στρατηγική πόλη Σεβεροντονέτσκ, η οποία είναι κυρίως υπό ρωσική κατοχή, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης, μεταδίδει το Reuters.

Μερικές από τις σκληρότερες μάχες ολόκληρης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έλαβαν χώρα στην πόλη, όπου οι οδομαχίες συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα, με τη Ρωσία αργά και επίπονα να παίρνει περισσότερο έδαφος.

«Το να παραμένεις σε θέσεις που έχουν μετατραπεί σε ερείπια για πολλούς μήνες, μόνο και μόνο για χάρη της παραμονής εκεί, δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Serhiy Gaidai στην τηλεόραση.

Δεν ανέφερε εάν τα στρατεύματα θα αποσυρθούν αμέσως ή σε ποιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε απόσυρση.

Η μάχη για την πόλη είναι καίριας σημασίας για τη Ρωσία, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο του τελευταίου εναπομείναντος τμήματος της περιοχής του Λουγκάνσκ που κατέχεται από την Ουκρανία, με μόνο την πόλη Λισιχάνσκ να έχει μείνει στον έλεγχο του Κιέβου, εάν το Σεβεροντονέτσκ πέσει.

Η περιοχή του Λουγκάνσκ είναι μία από τις δύο επαρχίες που αποτελούν το Ντονμπάς, μια περιοχή την οποία η Ρωσία και οι αυτονομιστές σύμμαχοί της στην ανατολική Ουκρανία στοχεύουν να καταλάβουν πλήρως ως έναν από τους πολεμικούς τους στόχους.

«Από πολλές απόψεις, η μοίρα του Ντονμπάς κρίνεται εκεί», είχε πει πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Σεβεροντονέτσκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v