Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πολωνία καλεί νατοϊκές δυνάμεις μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ

Στον διάδρομο του Σουβάλκι, που χωρίζει τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ από τη σύμμαχο της Μόσχας Λευκορωσία, ζητά η Βαρσοβία να ενισχυθεί η νατοϊκή παρουσία. Παρόμοιο αίτημα και από Βίλνιους. Ανεβαίνει η θερμοκρασία στη Βαλτική.

Η Πολωνία καλεί νατοϊκές δυνάμεις μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θέλουν να δουν μια ισχυρότερη αμυντική παρουσία του ΝΑΤΟ στον διάδρομο του Σουβάλκι, την έκταση που χωρίζει τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ από τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Θα επιδιώξουμε την ενίσχυση αυτού του διαδρόμου […] στις συνομιλίες μας με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στη Βαλτική, και μάλιστα σε μόνιμη βάση, ζήτησε και ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας.

Η απαγόρευση της διέλευσης ρωσικών προϊόντων μέσω πολωνικού και λιθουανικού εδάφους προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ έχει αυξήσει τις ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v