Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ηγέτες της G7 δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί, τονίζουν οι ηγέτες των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη.

Οι ηγέτες της G7 δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Oι ηγέτες της G7 θα δεσμευτούν να παράσχουν απεριόριστη στήριξη στην Ουκρανία για να αμυνθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης της συνόδου που πραγματοποιείται στη Βαυαρία.

«Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί» τονίζεται στο προσχέδιο. 

«Καθώς θα το κάνουμε αυτό, δεσμευόμαστε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω προσπαθειών για την αντιμετώπιση των διεθνών επιπτώσεων της ρωσικής επιθετικότητας, ιδίως στους πιο ευάλωτους» επισημαίνεται σύμφωνα στο προσχέδιο. 

To κείμενο, το οποίο το έχει δει το Bloomberg, είναι ένα από τα τέσσερα προσχέδιο διακήρυξης που σκοπεύουν να δημοσιεύσουν οι ηγέτες της G7 μαζί με τα παραδοσιακά συμπεράσματα της συνόδου. 

Οι ηγέτες της G7 εξετάζουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από την επιβολή δασμών για να στηρίξουν την Ουκρανία, σύμφωνα με το έγγραφο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v