Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο συζήτησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Τούρκος ομόλογός του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Επιβεβαίωσαν τη στενή διμερή συνεργασία τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

Τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας που άνοιξε τον δρόμο ώστε να ενταχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και επαναβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία που «αντιστέκεται έναντι της ρωσικής επιθετικότητας», καθώς και τη σημασία να αρθούν τα ρωσικά εμπόδια στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Τέλος, συνεχίζει η ανακοίνωση, μίλησαν για τη σημασία να διατηρηθεί η σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρηθούν οι εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι στενές διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v