Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΒΝΡ Paribas αποχωρεί από το trading εμπορευμάτων στις ΗΠΑ

Πουλά το δανειακό της χαρτοφυλάκιο στη Mitsubishi UFJ, ωστόσο «παραμένει προσηλωμένη στους πελάτες της στην Αμερική και στον τομέα ενέργειας». Εδώ και καιρό η γαλλική τράπεζα εξορθολογίζει της δραστηριότητές της.

Η ΒΝΡ Paribas αποχωρεί από το trading εμπορευμάτων στις ΗΠΑ

Αποχωρεί από τη χρηματοδότηση του trading εμπορευμάτων στις ΗΠΑ η BNP Paribas, σε συνέχεια προηγούμενων αναδιπλώσεων και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η τράπεζα, που εδρεύει στο Παρίσι, πούλησε το βιβλίο δανείων της στη Mitsubishi UFJ Financial Group, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η πώληση αφορά μόνο τον κλάδο της χρηματοδότησης εμπορευμάτων και όχι την πλατφόρμα παραγώγων.

«Ο αντίκτυπος είναι περιορισμένος και η BNP Paribas παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στις ΗΠΑ και την Αμερική», καθώς και στους πελάτες της στον τομέα της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, ανέφερε η τράπεζα.

Άλλοτε από τους μεγαλύτερους δανειστές σε traders εμπορευμάτων, η BNP μαζεύει την έκθεσή της στον κλάδο εδώ και καιρό. Το 2014 της επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 9 δισ. δολαρίων καθώς αντιμετώπισε κατηγορίες ότι παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις σε Ιράν, Κούβα και Σουδάν. Το 2020, μετά από μεγάλες απώλειες, ανέστειλε νέες συμφωνίες χρηματοδότησης εμπορευμάτων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ενώ πέρυσι διέκοψε τη χρηματοδότηση της πετρελαιοπαραγωγής στον Αμαζόνιο του Ισημερινού, ύστερα από αντιδράσεις ακτιβιστών.

Η πώληση των δανείων αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες. Ορισμένοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στη Mitsubishi, ενώ άλλοι θα παραμείνουν στην BNP, καταλήγει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v