Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία ζητά ανάκληση οχημάτων Tesla για τεχνικό πρόβλημα

Η γερμανική αρχή εντόπισε πρόβλημα με το σύστημα έκτακτης ανάγκης των αυτοκινήτων, το οποίο θα πρέπει να καλεί αυτόματα το 911 στις ΗΠΑ ή τη σχετική γραμμή έκτακτης ανάγκης σε άλλες χώρες, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.

Η Γερμανία ζητά ανάκληση οχημάτων Tesla για τεχνικό πρόβλημα

Η ρυθμιστική αρχή αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία κάλεσε την Tesla Inc. να ανακαλέσει τα μοντέλα της Y και 3 λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα έκτακτης ανάγκης των αυτοκινήτων.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή μπορεί να διατάξει ανάκληση μόνο στη Γερμανία, αλλά ανέφερε στον ιστότοπό της ότι παγκοσμίως περισσότερα από 59.000 Tesla θα επηρεαστούν.

Η γερμανική αρχή εντόπισε πρόβλημα με το σύστημα έκτακτης ανάγκης των αυτοκινήτων, το οποίο θα πρέπει να καλεί αυτόματα το 911 στις ΗΠΑ ή τη σχετική γραμμή έκτακτης ανάγκης σε άλλες χώρες, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να καλέσουν τον κατασκευαστή ή να πάνε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευής για ενημέρωση λογισμικού.

Τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν φέτος και, σύμφωνα με την RBB, περιλαμβάνουν οχήματα Model Y που κατασκευάστηκαν στο νέο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο, σημειώνει το Bloomberg.

Τα αυτοκίνητα Model Y παράγονται επίσης στα εργοστάσια του ομίλου στο Fremont της Καλιφόρνια και κοντά στη Σαγκάη. Και τα δύο εργοστάσια κατασκευάζουν επίσης το Model 3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v