Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το ανοδικό σερί στις παραδόσεις οχημάτων Tesla

«Η εταιρεία αντιμετωπίζει «συνεχείς προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και κλείσιμο εργοστασίων πέρα από τον έλεγχό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Εσπασε το ανοδικό σερί στις παραδόσεις οχημάτων Tesla

Η Tesla παρέδωσε 254.695 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, σπάζοντας ένα σερί δύο ετών ανόδου από τρίμηνο σε τρίμηνο, καθώς η διακοπή λειτουργίας, λόγω Covid, του εργοστασίου στη Σαγκάη μείωσε την παραγωγή.

Ο αριθμός ήταν μικρότερος από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 261.181 οχήματα σημειώνει το Bloomberg. Παράλληλα, είναι χαμηλότερος από το ρεκόρ των 310.048 αυτοκινήτων που παρέδωσε η Tesla τους προηγούμενους τρεις μήνες, αν και πάνω από τα 201.250 οχήματα το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Tesla αντιμετωπίζει «συνεχείς προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και κλείσιμο εργοστασίων πέρα από τον έλεγχό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τα δεδομένα παράδοσης είναι ένας δείκτης που παρακολουθείται προσεκτικά για την Tesla, καθώς παρέχει πληροφορίες για την πιθανή οικονομική απόδοση του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο αριθμός θεωρείται επίσης ευρέως ως βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά, καθώς η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας ηγείται της συγκεκριμένης αγοράς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είχε προειδοποιήσει για ένα «πολύ δύσκολο τρίμηνο» σε εσωτερικό σημείωμα που είδε το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v