Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο φέσι από Κινέζο developer: Δεν μπόρεσε να αποπληρώσει ομόλογο $1 δισ.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shimao αδυνατεί να πληρώσει τους πιστωτές της, οι οποίοι ωστόσο της δίνουν την απαραίτητη «ανάσα». Σε κρίση η κινεζική αγορά real estate.

Νέο φέσι από Κινέζο developer: Δεν μπόρεσε να αποπληρώσει ομόλογο $1 δισ.

Η κινεζική εταιρεία Shimao Group έχασε την πληρωμή τόκων και κεφαλαίου ενός υπεράκτιου ομολόγου που λήγει σήμερα Κυριακή, σε ακόμη ένα πλήγμα στην ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων της Κίνας, μεταδίδει το Reuters.

Η Shimao δεν μπόρεσε να πληρώσει συνολικά 1,023 δισ. δολάρια στους πιστωτές της για ένα ομολογιακό δάνειο στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, δήλωσε στις αρμόδιες αρχές, επικαλούμενη «αβεβαιότητα σχετικά με την αναχρηματοδότηση του χρέους» και δύσκολες συνθήκες λειτουργίας και χρηματοδότησης. Με επιτόκιο 4,750%, το ομόλογο λήγει σήμερα 3 Ιουλίου.

Η εταιρεία δεν έχει λάβει ειδοποίηση για νομική αντίδραση από την πλευρά των πιστωτών.

Η Shimao προσέλαβε την Admiralty Harbour Capital ως οικονομικό σύμβουλο και τη Sidley Austin ως νομικό σύμβουλο για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση και διερεύνηση τρόπων διαχείρισης της κρίσης ρευστότητας. Εν τω μεταξύ, οι πιστωτές των δύο κοινοπρακτικών δανείων συμφώνησαν να δώσουν μια ανάσα στον Κινέζο developer, που δεν έχει μετρητά.

Η Shimao είπε ότι έλαβε γραπτή ειδοποίηση υποστήριξης από την πλειοψηφία των δανειστών για δύο κοινοπρακτικά δάνεια που συμφωνήθηκαν το 2018 και το 2019, στα οποία ενήργησε ως κύριος διαμεσολαβητής η HSBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v