Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από πυροβολισμούς στο Σικάγο

Μακελειό στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου. Ασύλληπτος ο δράσης. Εκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από πυροβολισμούς στο Σικάγο

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν όσοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο προάστιο του Σικάγο, Χάιλαντ Παρκ, μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν από διάφορα σημεία.

Όπως μετέδωσαν η Chicago-Sun Times, η παρέλαση έληξε άδοξα όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί 10 λεπτά μετά την έναρξή της, με εκατοντάδες ανθρώπουν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν. 

Αξιωματούχος του Χάιλαντ Παρκ δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 20 είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Ο δράστης της επίθεσης παραμένει ασύλληπτος. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κρατάει ομήρους ή ότι έχει ταμπουρωθεί κάπου.

Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι αρχές, ο ύποπτος είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών και θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχει βρεθεί και εξετάζεται ένα τουφέκι.

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, να τηλεφωνήσουν στους δικούς τους ανθρώπους και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς.

Στις έρευνες μετέχουν πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του FBI. Η αστυνομία ζήτησε από όσους πολίτες έχουν στη διάθεσή τους κάποιο βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών να το θέσουν στη διάθεση των αρχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v