Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργία 72 ωρών στο Χίθροου τινάζει τις αερομεταφορές στον... αέρα

Τριήμερη κινητοποίηση εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ανεφοδιασμό αεροσκαφών στο λονδρέζικο αεροδρόμιο. Έλλειψη προσωπικού, καθηλωμένοι μισθοί και πτήσεις μετ' εμποδίων όλο το καλοκαίρι.

Απεργία 72 ωρών στο Χίθροου τινάζει τις αερομεταφορές στον... αέρα

Απεργία 72 ωρών από τις 21 Ιουλίου εξήγγειλε το προσωπικό ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ζητώντας καλύτερες αμοιβές και απειλώντας να προκαλέσει νέες δυσλειτουργίες στις αερομεταφορές.

Το συνδικάτο Unite ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της Aviation Fuel Services (AFS) ψήφισαν υπέρ της απεργίας, αφού η εταιρεία δεν έχει αυξήσει τους μισθούς εδώ και τρία χρόνια. Η κινητοποίηση αφορά περίπου 50 εργαζόμενους, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Η AFS είναι κοινοπραξία των εταιρειών καυσίμων BP, Total, Q8 Aviation Valero που προμηθεύει με  καύσιμα περισσότερες από 70 αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines και Emirates.

Η κινητοποίηση προστίθεται στην αναταραχή που έχει προκληθεί στον ταξιδιωτικό κλάδο με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, καθώς αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη μειώνουν τη χωρητικότητα και ακυρώνουν πτήσεις εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και απεργιών.

Το Χίθροου έχει πληγεί ιδιαίτερα από ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και από άλλα προβλήματα, με αποτέλεσμα η British Airways να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις το καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι στο check-in της εταιρείας απειλούν επίσης με απεργία.

Με απεργίες βρίσκονται αντιμέτωποι αερομεταφορείς σε όλη την Ευρώπη, όπως οι SAS, Ryanair και EasyJet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v