Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλη Ρωσίας κατά Γαλλίας, παραβίασε τη «διπλωματική εθιμοτυπία»

Η διάρκειας εννέα λεπτών πολύ τεταμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 2. Νεύρα στη Μόσχα.

Βέλη Ρωσίας κατά Γαλλίας, παραβίασε τη «διπλωματική εθιμοτυπία»

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε σήμερα τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2 μιας συνομιλίας ανάμεσα στους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας, η οποία είχε γίνει τέσσερις ημέρες πριν η Μόσχα εξαπολύσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

«Η διπλωματική εθμοτυπία δεν προβλέπει μονομερείς διαρροές (τέτοιων) ηχογραφήσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

Η διάρκειας εννέα λεπτών πολύ τεταμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 2 με θέμα τη μεσολάβηση του Γάλλου προέδρου στην προσπάθειά του να εμποδίσει την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα κατηγορούνταν τότε, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της, ότι προετοίμαζε επίθεση.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λόγο να ντρέπεται για το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

«Διεξάγουμε πάντα τις διαπραγματεύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πρέπει ποτέ να ντρεπόμαστε. Λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε για τις δηλώσεις μας και να εξηγήσουμε τη θέση μας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v