Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή ΗΠΑ: «Απαγορεύεται να απαγορευτούν» τα ταξίδια για άμβλωση

Πιο ακραίες φωνές απ' τις ακραίες προσπάθησαν να απαγορεύσουν ακόμη και τα ταξίδια σε άλλη πολιτεία με σκοπό τη άμβλωση, προκαλώντας την αντίδραση της αμερικανικής Βουλής. Τώρα αναμένεται η απόφαση της «ρεπουμπλικανικής» γερουσίας.

Βουλή ΗΠΑ: «Απαγορεύεται να απαγορευτούν» τα ταξίδια για άμβλωση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε νόμο που διασφαλίζει το δικαίωμα για ταξίδια μεταξύ διαφορετικών πολιτειών με σκοπό την άμβλωση, γράφει το Reuters, ύστερα από την απόφαση πολλών πολιτειών να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, όπως έχουν δικαίωμα μετά την κατάργηση της νομολογίας Roe v. Wade τον περασμένο μήνα από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το σώμα, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ψήφισε με 223 έναντι 205 ψήφους ούτως ώστε να παρεμποδίζονται οι πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση από το να στερούν στις γυναίκες τη δυνατότητα να ταξιδεύουν αλλού για να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους.

Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει μεγάλες πιθανότητες να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν παρόμοια νομοθεσία την Πέμπτη.

Δώδεκα πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση σχεδόν όλων των αμβλώσεων από τα τέλη Ιουνίου, και αναμένεται να το κάνουν περισσότερες.

Ορισμένες μάλιστα προσπάθησαν να προχωρήσουν περισσότερο. Στο Μιζούρι επεξεργάστηκαν νομοσχέδιο που θα επέτρεπε να υποβληθεί αγωγή εναντίον οποιουδήποτε βοηθά μια γυναίκα να προχωρήσει σε άμβλωση εκτός πολιτείας.

Το θέμα απέσπασε την παγκόσμια προσοχή, ύστερα από την είδηση ότι ένα 10χρονο κορίτσι που βιάστηκε στο Οχάιο έπρεπε να ταξιδέψει στην Ιντιάνα για να κάνει έκτρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v