Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργία την Τετάρτη στη Lufthansa: Ζητούν αυξήσεις 9,5%

Tο συνδικάτο ver.di ζήτησε τον περασμένο μήνα αύξηση μισθών για περίπου 20.000 εργαζομένους που, όπως λέει, πιέζονται από τον πληθωρισμό και έχουν καταπονηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού στα αεροδρόμια. Τι προσφέρει η εταιρεία.

Απεργία την Τετάρτη στη Lufthansa: Ζητούν αυξήσεις 9,5%

Συνεχίζονται οι αναταραχές στον ταξιδιωτικό τομέα της Ευρώπης. Σήμερα ένα γερμανικό συνδικάτο κάλεσε το προσωπικό εδάφους της Lufthansa να προχωρήσει σε ημερήσια απεργία την Τετάρτη, εν μέσω διαφωνίας σχετικά με τις αμοιβές, αναφέρει το Associated Press.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, το σωματείο εργαζομένων υπηρεσιών ver.di δήλωσε σήμερα ότι η πρόσκληση ισχύει για όλες τις δομές της Lufthansa στη Γερμανία.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για αμοιβές περίπου 20.000 υπαλλήλων των θυγατρικών logistics, των τεχνικών και εμπορευματικών εταιρειών της αεροπορικής εταιρείας. Ζητούν αύξηση 9,5%.

Η απεργία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3:45 π.μ. (01:45 GMT) της Τετάρτης και να ολοκληρωθεί στις 7 π.μ. (04:00 GMT) της Πέμπτης.

Το συνδικάτο στοχεύει να αυξήσει την πίεση στη Lufthansa ενόψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων στις 3 και 4 Αυγούστου.

Tο συνδικάτο ζήτησε τον περασμένο μήνα αύξηση μισθών κατά 9,5%, ή τουλάχιστον 350 ευρώ (368 δολάρια) περισσότερο τον μήνα για 12 μήνες, για περίπου 20.000 εργαζομένους που, όπως λέει, πιέζονται από τον πληθωρισμό και έχουν καταπονηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού στα αεροδρόμια.

Η Lufthansa είχε προσφέρει αύξηση 150 ευρώ τον μήνα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και άλλα 100 ευρώ περισσότερα από την αρχή του 2023, συν αύξηση 2% από τα μέσα του 2023, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

To σωματείο απέρριψε την προσφορά, λέγοντας ότι ήταν ανεπαρκής για να αντισταθμίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε το 8,2% στη Γερμανία τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v