Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υφεση στην ευρωζώνη το δεύτερο εξάμηνο βλέπει η Goldman Sachs

«Εχουμε τη Γερμανία και την Ιταλία σε σαφή ύφεση το δεύτερο εξάμηνο, ενώ η Ισπανία και η Γαλλία συνεχίζουν να αναπτύσσονται», σημειώνουν οι οικονομολόγοι. Ποιοι οι καθοριστικοί παράγοντες.

Υφεση στην ευρωζώνη το δεύτερο εξάμηνο βλέπει η Goldman Sachs

Σε ύφεση βρίσκεται ήδη πιθανότατα η ευρωζώνη, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανέφεραν οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jari Stehn. Προβλέπουν συρρίκνωση 0,1% το τρίτο τρίμηνο και 0,2% το τέταρτο. Η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2023, αναφέρουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι λόγοι για την ύφεση περιλαμβάνουν τις διακοπές στον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία, το τέλος της ανάκαμψης των υπηρεσιών μετά την πανδημία, την ασθενέστερη παγκόσμια δυναμική και την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, που θα μπορούσε να καθυστερήσει την εκταμίευση της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κοιτάζοντας τις διάφορες χώρες, έχουμε τη Γερμανία και την Ιταλία σε σαφή ύφεση το δεύτερο εξάμηνο, ενώ η Ισπανία και η Γαλλία συνεχίζουν να αναπτύσσονται», ανέφεραν οι οικονομολόγοι. «Οι κίνδυνοι για τις προβλέψεις μας στρέφονται προς μια πιο έντονη ύφεση, σε περίπτωση ακόμη πιο σοβαρής διακοπής των ροών φυσικού αερίου ή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v