Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατιωτική συνεργασία θα συζητήσουν Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι!

«Συνεχώς στην ατζέντα των δύο χωρών η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία», υπογράμμισε το Κρεμλίνο. Στις 5 Αυγούστου στο ρωσικό θέρετρο η συνάντηση κορυφής.

Στρατιωτική συνεργασία θα συζητήσουν Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι!

Η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης των προέδρων των χωρών στο Σότσι στις 5 Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την Τετάρτη.

Oπως μεταδίδει το Anadolu, ερωτηθείς εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν συζητήσει το θέμα της συνεργασίας στα τουρκικής κατασκευής μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία βρίσκεται συνεχώς στην ατζέντα των δύο χωρών.

«Το γεγονός ότι αναπτύσσεται αλληλεπίδραση σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα δείχνει ότι ολόκληρο το δίκτυο σχέσεων βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας αναφέρθηκε επίσης «σε διάφορες διαστάσεις» κατά τις πρόσφατες επαφές. «Συνήθως, σε κάθε συνάντηση συζητούνται διαφορετικές πτυχές», τόνισε ο Πεσκόφ.

Η επίσκεψη στο Σότσι ανακοινώθηκε χθες από την τουρκική προεδρία, η οποία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας, του ΟΗΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σχετικά με την επανέναρξη των αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία. Βάσει της συμφωνίας, τόσο οι Τούρκοι και οι Ρώσοι αξιωματούχοι όσο και ο ΟΗΕ και οι Ουκρανοί θα υπηρετήσουν στο ειδικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, για να συντονίσουν τις αποστολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v