Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ιδανικοί τροπικοί προορισμοί για εξ αποστάσεως εργασία

Το Τop-10 για τους ψηφιακούς νομάδες με βάση επτά κριτήρια. Παραδεισένιοι τόποι value for money για μόνιμη εγκατάσταση σε Καραϊβική, Νότια Αμερική, Νοτιοανατολική Ασία και Πολυνησία. Σπεύσατε!

Οι ιδανικοί τροπικοί προορισμοί για εξ αποστάσεως εργασία

Δημοφιλείς προορισμοί της Καραϊβικής όπως το Κουρασάο, η Αρούμπα και η Τζαμάικα είναι διάσημοι για τις ειδυλλιακές παραλίες τους, αλλά παράλληλα αποτελούν και ιδανικούς value for money τόπους εγκατάστασης Αμερικανών ψηφιακών νομάδων που αναζητούν ένα τροπικό νησί για εργασία και αναψυχή, γράφει το Bloomberg.

Η εταιρεία λογισμικού για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού Zenefits κατέταξε 50 τροπικά νησιά με βάση επτά κριτήρια: τον πληθυσμό, τη μέση θερμοκρασία, την ταχύτητα WiFi, το κόστος διαμονής, το καθημερινό κόστος για τα απαραίτητα, την ευκολία μετακίνησης από τις ΗΠΑ και τα πράγματα που έχει να κάνει και να δει κανείς εκεί.

Το νησί Κουρασάο, που ανήκει στην Ολλανδία, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα, καταγράφοντας ευχάριστες μέσες θερμοκρασίες και ταχύτητες WiFi που ξεπερνούν τον μέσο όρο των ΗΠΑ. Όσο για τον ελεύθερο χρόνο, υπάρχουν παρθένες παραλίες κρυμμένες σε κολπίσκους και ένα εθνικό πάρκο όπου οι επισκέπτες παρακολουθήσουν τις χελώνες να γεννούν τα αυγά τους. Το Κο Φανγκάν της Ταϊλάνδης ακολουθεί κατά πόδας, αποτελώντας μάλιστα πιο οικονομική λύση, καθώς ο μέσος ταξιδιώτης μπορεί να ζει μόνο με 17 δολάρια τη μέρα, εξαιρουμένης της διαμονής.

Το τροπικό Top-10 για τους ψηφιακούς νομάδες, με άριστα τους 350 βαθμούς

Η κατάταξη αντανακλά μια αναδυόμενη τάση για εξ αποστάσεως εργασία στις ΗΠΑ, καθώς η δουλειά από το σπίτι παραμένει ο κανόνας και οι εταιρείες προχωρούν σε πιο ευέλικτες προτάσεις, Αμερικανοί εργαζόμενοι αναζητούν ταξίδια στο εξωτερικό για μια αλλαγή περιβάλλοντος -- δουλεύοντας με μεγαλύτερη έμπνευση και λιγότερο στρες.

Ανταποκρινόμενες σ' αυτή την τάση, αρκετές χώρες έχουν υιοθετήσει διάφορα κίνητρα για να δελεάσουν αυτούς τους ταξιδιώτες-ψηφιακούς νομάδες. Η Ινδονησία εξετάζει ειδική βίζα για εξ αποστάσεως εργαζόμενους και η Ταϊλάνδη δίνει φορολογικά κίνητρα για τους κατόχους βίζας μακράς διάρκειας. Και όλα αυτά ισχύουν για όσους προτιμούν τροπικά νησιά. Άλλοι ψηφιακοί νομάδες ίσως προτιμούν εύκρατο κλίμα και μελτέμια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v