Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηγέτης Ντονέτσκ: «Να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις στην Ουκρανία»

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Κίεβο και η Οδησσός, είναι ρωσικές και πρέπει να «απελευθερωθούν», υποστήριξε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, καλώντας τον ρωσικό στρατό σε περαιτέρω δράση.

Ηγέτης Ντονέτσκ: «Να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις στην Ουκρανία»

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε τη Ρωσία να κατακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.

«Ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμά του στο Telegram με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία από τον σοβιετικό στρατό, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου διακηρύσσοντας ότι επιθυμεί να προστατεύσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο ανατολικό τμήμα της γειτονικής χώρας από γενοκτονία που, όπως υποστηρίζει, ενορχηστρώθηκε από το Κίεβο.

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα απέτυχε, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, ύστερα από πολύνεκρες μάχες κατά τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι η Ουκρανία έχει διαχωριστεί τεχνητά από τη Ρωσία. Παρότι διαβεβαιώνει πως δεν επιθυμεί να καταλάβει τη γειτονική του χώρα, οι αρχές κατοχής που έχει διορίσει η Μόσχα στη νότια Ουκρανία προετοιμάζουν την προσάρτηση περιοχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v