Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση το ευρώ με την οικονομία να οδηγείται σε ύφεση

Είναι ακόμη χειρότερα από το 2012 - το χαμηλό εκείνη τη χρονιά ήταν $1,20, ενώ στις 14 Ιουλίου φέτος προσγειώθηκε στα 99,52 σεντς. Πού βλέπουν JPMorgan και Rabobank να υποχωρεί το νόμισμα.

Υπό πίεση το ευρώ με την οικονομία να οδηγείται σε ύφεση

Το ευρώ, που έχει ήδη υποχωρήσει φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, παραμένει υπό αμείλικτη πίεση καθώς η οικονομία του οδηγείται προς την ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, βρίσκεται λίγο πάνω από το 1 προς 1 με το δολάριο, μετά από μια σύντομη πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο νωρίτερα αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά σε 20 χρόνια.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τη διακοπή του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, η οποία απειλεί ιδιαίτερα τη γερμανική βιομηχανία. Η Credit Suisse βλέπει πιθανότητες 50% να πέσει η ευρωζώνη σε ύφεση τους επόμενους έξι μήνες. Η Goldman Sachs λέει ότι μπορεί να είναι ήδη σε ύφεση.

Η Ιταλία είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ανησυχίας εν μέσω πολιτικής αναταραχής που οδήγησε στην αποχώρηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Από άποψη ισοτιμίας, το ευρώ είναι ακόμη χειρότερα από το 2012 - το χαμηλό εκείνη τη χρονιά ήταν $1,20, ενώ στις 14 Ιουλίου φέτος προσγειώθηκε στα 99,52 σεντς.

Η JPMorgan Chase και η Rabobank το βλέπουν να υποχωρεί έως και στα 95 σεντς δεδομένης της έκθεσης της Ευρώπης στην ενεργειακή κρίση. Η πρόβλεψη του Bloomberg για το τέλος του έτους είναι $1,06.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v