Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siemens: Ακόμη στη Γερμανία είναι η τουρμπίνα του Nord Stream

Δεν έχει φύγει για τη Ρωσία το επίμαχο τμήμα του αγωγού που προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος φυσικού αερίου της Γερμανίας. Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου.

Siemens: Ακόμη στη Γερμανία είναι η τουρμπίνα του Nord Stream

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy AG, Christian Bruch, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τουρμπίνα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δεν έχει φύγει ακόμη από τη Γερμανία και ότι οι συζητήσεις για την παράδοσή του στη Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό που συνδέει τη Ρωσία και τη Γερμανία έχει μειωθεί καθώς η τουρμπίνα στάλθηκε για επισκευή. Η Ρωσία επέμεινε να λάβει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η τουρμπίνα δεν υπόκειται σε κυρώσεις από τη Δύση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι οι κυρώσεις επί του παρόντος δεν επηρεάζουν τον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο Bruch πρόσθεσε ότι η Siemens Energy είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στον Nord Stream και τόνισε ότι η συντήρηση είναι ξεχωριστή από την απόφαση της εταιρείας να αποσυρθεί από τη Ρωσία. Η Siemens Energy ανέστειλε τις δραστηριότητές της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη χώρα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v