Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Συζητάμε πλαφόν για τις τιμές πετρελαίου

Τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας για να αντισταθμίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό που υποκινήθηκε από την κίνηση της Ρωσίας να περικόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, υποσχέθηκε ο Γερμανός Καγκελάριος στους πολίτες.

Σολτς: Συζητάμε πλαφόν για τις τιμές πετρελαίου

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εν μέσω ενεργειακής κρίσης τον ερχόμενο χειμώνα, δήλωσε την Πέμπτη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χειριστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές με αλληλεγγύη, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύομαι ρητά», είπε ο Σολτς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Πιστεύω ότι, ως η μεγαλύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο κέντρο της Ευρώπης, έχουμε ένα ειδικό καθήκον».

Η Γερμανία δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια κατά των Βρυξελλών για να ευχαριστήσει το εγχώριο κοινό, πρόσθεσε.

«Είμαστε αυτοί που πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος και βιωσιμότητα στην Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύομαι», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις τιμές πετρελαίου, δήλωσε ότι «συζητάμε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πλαφόν». Υποσχέθηκε επίσης στους πολίτες ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας για να αντισταθμίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό που υποκινήθηκε από την κίνηση της Ρωσίας να περικόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, ενώ προειδοποίησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι προκλητικοί για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v