Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερα χρόνια πίσω γύρισε τη ρωσική οικονομία ο πόλεμος

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να δείξουν ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο και περισσότερο, σημειώνοντας ετήσια πτώση 4,7%, στο πρώτο τρίμηνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τέσσερα χρόνια πίσω γύρισε τη ρωσική οικονομία ο πόλεμος

Η εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία πηγε τη ρωσική οικονομία τέσσερα χρόνια πίσω, κατά τη διάρκεια του πρώτου πλήρους τριμήνου μετά την επίθεση, βάζοντας την σε τροχιά για μια από τις μεγαλύτερες κατηφόρες που έχει καταγραφεί.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε έναν ζοφερό απολογισμό του πολέμου για τη Ρωσία, μια οικονομία που ανέβαζε ταχύτητα στις αρχές του 2022 έπεσε σε συρρίκνωση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να δείξουν ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο και περισσότερο, σημειώνοντας ετήσια πτώση 4,7%, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη 12 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Η οικονομία θα χάσει τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, επιστρέφοντας στο μέγεθος του 2018 το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v