Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2017 για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Τρίτος διαδοχικός μήνας που ενισχύθηκε, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ενδέχεται να χαλαρώνουν τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2017 για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στην ευρωζώνη για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπόδιζαν την ανάπτυξη ενδέχεται να χαλαρώσουν.

Κινήθηκε ανοδικά κατά 0,7% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Είναι η πιο μεγάλη άνοδος από τον Δεκέμβριο του 2017. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, η παραγωγή της ευρωζώνης κινήθηκε ανοδικά κατά 2,4%, ενώ η παραγωγή της ΕΕ κατά 3,2%.

Στην ευρωζώνη, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 2,6% και ενέργειας κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ στην ΕΕ κατά 2,1% και 0,7% αντίστοιχα.

Ετησίως, η μεγαλύτερη άνοδος στην ευρωζώνη σημειώθηκαν στα κεφαλαιουχικά αγαθά με 7,6% και στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά με 4%. Στην ΕΕ, τα κεφαλαιουχικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά 7,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, ενώ ακολουθούν τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά με 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v