Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις κινεζικές κρατικές εταιρείες θα βγουν από το NYSE

Θα υποβάλουν σχετικό αίτημα για διαγραφή από τα τέλη του μήνα. Περιλαμβάνονται στην αμερικανική λίστα των εταιριών που δεν πληρούν τα κριτήρια των αρχών όσον αφορά στον οικονομικό έλεγχο. Τα ονόματα.

Τέσσερις κινεζικές κρατικές εταιρείες θα βγουν από το NYSE

Τέσσερις κινεζικές κρατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της China Life Insurance και του πετρελαϊκού κολοσσού Sinopec, ανακοίνωσαν την Παρασκευή την πρόθεσή τους να διαγραφούν από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ λόγω διαφωνιών για τους οικονομικούς ελέγχους συνεχίζεται.

Οι εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται ακόμη η Aluminium Corporation of China και η PetroChina , ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι θα υποβάλουν αίτηση για διαγραφή των Αμερικανικών Μετοχών Αποθετηρίου τους από τα τέλη του μήνα.

Οι τέσσερις εταιρίες συμπεριλήφθηκαν στην λίστα των εταιριών που δεν πληρούν τα κριτήρια των αμερικανικών αρχών όσον αφορά τον οικονομικό έλεγχο. Σημειώνουν ότι θα παραμείνουν εισηγμένες στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Ουάσιγκτον απαιτεί εδώ και καιρό πλήρη πρόσβαση στα βιβλία κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, αλλά το Πεκίνο απαγορεύει τον έλεγχο εγγράφων από τοπικές λογιστικές εταιρείες, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Οι κινεζικοί κρατικοί γίγαντες China Telecom, China Mobile και China Unicom διαγράφηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 μετά την απόφαση της εποχής Trump να περιορίσει τις επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Την απόφαση αυτή δεν άλλαξε η κυβέρνηση Biden εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v