Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πακέτο μετοχών της Disney απέκτησε το Third Point

Οι μετοχές της Disney έκαναν άλμα 2%. Ο "ακτιβιστής" Ντάνιελ Λεμπ έχει ιστορικό επενδύσεων στον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης.

Νέο πακέτο μετοχών της Disney απέκτησε το Third Point

Tο "ακτιβιστικό" hedge fund, Third Point, του οποίου ηγείται ο Ντάνιελ Λεμπ, απέκτησε νέο μερίδιο στη Disney, σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι μετοχές της Disney έκαναν άλμα 2%.

Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, ο Λεμπ λέει ότι «κάνει κάθε προσπάθεια» για να αποκτήσει το εναπομένον μειοψηφικό μερίδιο της Comcast πριν από τη συμβατική προθεσμία στις αρχές του 2024.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν ακόμη συνετό για τη Disney να πληρώσει ένα μέτριο ασφάλιστρο για να επιταχύνει την ολοκλήρωση», ανέφερε ο Λεμπ στην επιστολή.

Επίσης πιέσε για τη διάσπαση των δραστηριοτήτων της ESPN, λέγοντας ότι το τμήμα δημιουργεί σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές για τη Disney.

Ο "ακτιβιστής" Λεμπ έχει ιστορικό επενδύσεων στον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης. Είχε μερίδιο για δύο χρόνια από το 2020 έως τις αρχές του 2022, ωθώντας τη Disney να ενισχύσει τις υπηρεσίες ροής της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v