Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακριβαίνει 533 λίρες το καλάθι της νοικοκυράς στη Βρετανία

Κατά 10 παραπάνω λίρες θα επιβαρύνονται για τα εβδομαδιαία τους ψώνια οι κάτοικοι της χώρας και κατά 533 λίρες το χρόνο εξαιτίας της πληθωριστικής έκρηξης. Ποια προϊόντα παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Ακριβαίνει 533 λίρες το καλάθι της νοικοκυράς στη Βρετανία

Οι λογαριασμοί των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία πρόκειται να εκτοξευθούν κατά 533 λίρες ετησίως, μεταδίδει ο Guardian. Με άλλα λόγια οι κάτοικοι της χώρας πρόκειται να επιβαρυνθούν κατά 10 λίρες στα εβδομαδιαία τους ψώνια, καθώς ο πληθωρισμός των τιμών στα παντοπωλεία φτάνει σε υψηλό 14 ετών.

Οι τιμές των εβδομαδιαίων αγορών αυξήθηκαν κατά 11,6% τις τέσσερις εβδομάδες πριν την 7η Αυγούστου σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Kantar.

Ο Fraser McKevitt, επικεφαλής του τμήματος λιανικής και καταναλωτικής πληροφόρησης στην Kantar, δήλωσε: «Όπως είχε προβλεφθεί, έχουμε φτάσει τώρα σε μια νέα κορύφωση στον πληθωρισμό των τιμών στα παντοπωλεία, με προϊόντα όπως το βούτυρο, το γάλα και τα πουλερικά να σημειώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα».

Οι αυξήσεις των τιμών θα εντείνουν τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά τα οποία ήδη αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, αλλά και στις υπέρογκες τιμές της βενζίνης. Μάλιστα περισσότερα από ένα στα οκτώ νοικοκυριά της Βρετανίας φοβούνται ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια για περαιτέρω περικοπές ώστε να ανταπεξέλθουν σε μια απότομη αύξηση στους ετήσιους λογαριασμούς ενέργειας που αναμένεται αυτό το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο αυτό τα σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl, γνωστά για το χαμηλό κόστος των προϊόντων τους, σημείωσαν θεαματική αύξηση των πωλήσεων τους κατά διψήφιο ποσοστό τους τρεις μήνες έως τις 7 Αυγούστου, καθώς οι αγοραστές αναζητούσαν τρόπους να μειώσουν τους λογαριασμούς

Μάλιστα η Aldi είναι κοντά στο να να γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε 0,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 9,1%, ένα κλάσμα πίσω από τη Morrisons με 9,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v