Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ προς Γερμανία: «Νάιν» στην απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ

Νέους τρόπους εξετάζει το Βερολίνο ώστε να ανακουφίσει τους καταναλωτές από το ενεργειακό κόστος, μετά το «όχι» της Επιτροπής στο γερμανικό αίτημα. Επιπλέον κόστος 570 ευρώ καλείται να σηκώσει ετησίως μια τετραμελής οικογένεια στη χώρα.

ΕΕ προς Γερμανία: «Νάιν» στην απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. «Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σ' αυτό το είδος φόρου», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από την ΕΕ να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντ/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24, για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ ετησίως.

Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η ΕΕ δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v