Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρά χαμηλότερη τελικά η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2ο τρίμηνο

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου θα μπορούσε να είναι η τελευταία ανάσα για την οικονομία πριν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας πυροδοτήσουν μια ήπια ύφεση τους επόμενους 12 μήνες.

Ελαφρά χαμηλότερη τελικά η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2ο τρίμηνο

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν σήμερα ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης ήταν ελαφρώς χαμηλότερη το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, αλλά παρέμεινε ισχυρή, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε ξανά.

Η Eurostat ανέφερε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των 19 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση τον Απρίλιο-Ιούνιο και κατά 3,9% σε ετήσια. Προηγουμένως είχε προηγουμένως εκτιμήσει την τριμηνιαία ανάπτυξη στο 0,7% και την ετήσια στο 4%.

Η Eurostat ανέφερε επίσης ότι η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 2,4% σε ετήσια.

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου θα μπορούσε να είναι η τελευταία ανάσα για την οικονομία πριν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας πυροδοτήσουν μια ήπια ύφεση τους επόμενους 12 μήνες, σημειώνει το Reuters.

Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν κυρίως στην καλή πορεία της Ιταλίας και της Ισπανίας που αντιστάθμισαν τη στασιμότητα της μεγαλύτερης οικονομίας του μπλοκ, της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v