Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζελένσκι: Μακριά οι πολίτες από τις κατεχόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Όσο λιγότερες ευκαιρίες έχουν οι κατακτητές να κάνουν κακό, τόσο πιο γρήγορα θα τερματίσουμε τον πόλεμο και θα απελευθερωθούμε, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Αναμένεται συνάντηση του με Ερντογάν και Γκουτέρες την Πέμπτη.

Ζελένσκι: Μακριά οι πολίτες από τις κατεχόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν μακριά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε περιοχές που καταλαμβάνονται από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, μετά τις εκρήξεις της Τρίτης σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Όσο λιγότερες ευκαιρίες έχουν οι κατακτητές να κάνουν κακό και να σκοτώσουν Ουκρανούς, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο και να απελευθερώσουμε τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Από την άλλη, οι εκρήξεις κοντά στην πόλη Dzhankoy στη βόρεια Κριμαία, σηματοδοτούν την αρχή μιας σειράς επιθέσεων, σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι. Η Ρωσία τις απέδωσε σε πράξεις δολιοφθοράς.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία την Πέμπτη. Σε δήλωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι θα συζητήσουν «πιθανά βήματα για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας με διπλωματικά μέσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v