Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

φον ντερ Λάιεν: Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 βαθμό να εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για τον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται. «Εντυπωσιακά αποτελέσματα και από τη μείωση της ψύξης το καλοκαίρι».

φον ντερ Λάιεν: Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 βαθμό να εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια

Περίπου 7% στη χρήση ενέργειας μπορεί να εξοικονομήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση εάν οι πολίτες της χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους κατά 1 βαθμό Κελσίου τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, με δεδομένα τα εμπόδια που έχουν θέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε η προεδρος της Κομισιόν.

Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας έχει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v