Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος επικεφαλής στο Χάρκοβο πρώην δήμαρχος μεγάλης ρωσικής πόλης

Ο Αντρέι Αλεξεγένκο παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμα που τελούσε στην πόλη Κρανοντάρ προκειμένου να αναλάβει καινούρια καθήκοντα. Ο διορισμός αυτός, αποσκοπεί μαζί με άλλους που προηγήθηκαν στην κατάληψη ουκρανικών εδαφών, καταγγέλει το Κίεβο.

Νέος επικεφαλής στο Χάρκοβο πρώην δήμαρχος μεγάλης ρωσικής πόλης

Ο πρώην δήμαρχος της ρωσικής πόλης Κρασνοντάρ επελέγη για να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι στην περιοχή του Χαρκόβου, στην βορεοιανατολική Ουκρανία, ένα τμήμα της οποίας έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. Ο διορισμός αυτός είναι ο τελευταίος μιας σειράς διορισμών, οι οποίοι σύμφωνα με το Κίεβο είναι μέρος των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Ρώσοι να προσαρτήσουν τα εδάφη του.

Ο Αντρέι Αλεξεγένκο παραιτήθηκε την Πέμπτη, από δήμαρχος της πόλης Κρανοντάρ, που είναι η 16η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας. Τώρα θα τεθεί επικεφαλής του νεοδιoρισθέντος από τη Ρωσία υπουργικού συμβουλίου στην επαρχία του Χαρκόβου, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο διάταγμα της τοπικής διορισθείσας από τους Ρώσους διοίκησης.

Η επαρχία του Χαρκόβου, η οποία έχει καταληφθεί μερικώς από τα ρωσικά στρατεύματα, περιβάλλει την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο. Εκτείνεται βόρεια των περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντιονιέτσκ τις οποίες η Μόσχα επιδιώκει να καταλάβει εξ ονόματος των αυτονομιστικών δυνάμεων που έχουν ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας δεν θα επιστρέψουν ποτέ υπό τον έλεγχο του Κιέβου και πως δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στην Ρωσία ενδέχεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο. Η Ουκρανία τα έχει χαρακτηρίσει «ψευδο-δημοψηφίσματα» και υποσχέθηκε ότι θα τα αποτρέψει.

Ο ρωσικός στρατός επί του παρόντος ελέγχει λιγότερη από την μισή περιοχή του Χαρκόβου. Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν μια επίθεση εναντίον του Χαρκόβου τον Μάιο, έπειτα από μια σθεναρή ουκρανική αντίσταση, αλλά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη από θέσεις μακριά από τα περίχωρα της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v