Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα η απασχόληση στις ΗΠΑ

Αύξηση κατά 240.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω. Το ευχάριστο νέο, όμως, δεν αφορά όλους τους κλάδους, καθώς έχουν προκύψει διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά.

Ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα η απασχόληση στις ΗΠΑ

Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια, αλλά η απασχόληση στις ΗΠΑ τελικά ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύει το Bloomberg.

Η μηνιαία αύξηση +315.000 στις μισθοδοσίες του Αυγούστου ώθησε τη συνολική απασχόληση σε 152,744 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 240.000 θέσεις εργασίας περισσότερες απ' ό,τι τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Covid-19 βραχυκύκλωσε την οικονομία και έριξε την αγορά εργασίας σε ύφεση.

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έφτασαν και ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2020

Ανά κλάδο, οι επαγγελματικές-επιχειρηματικές υπηρεσίες έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης -- πάνω από ένα εκατομμύριο από τον Φεβρουάριο του 2020 -- και ακολουθούν οι μεταφορές και οι αποθήκες, που καταγράφουν αύξηση κατά σχεδόν 750.000 θέσεις εργασίας. Υψηλά αμειβόμενοι τομείς, όπως η πληροφορική και τα χρηματοοικονομικά, έχουν επίσης θετικό πρόσημο.

Πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα παραμένει, όμως, ο κλάδος αναψυχής, όπου ενδεχομένως προκάλεσε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές η υγειονομική κρίση. Για παράδειγμα, πολλά ξενοδοχεία έχουν καταργήσει τον καθημερινό καθαρισμό δωματίων, περιορίζοντας θέσεις εργασίας για καμαριέρες και λοιπό προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v