Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Φορολογήστε τους πλούσιους

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε να κλείσουν τα παραθυράκια και να επιστρέψουν οι φορολογικοί συντελεστές για τα υψηλά εισοδήματα και τις εταιρείες σε υψηλότερα επίπεδα.

Γέλεν: Φορολογήστε τους πλούσιους

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν απηύθυνε έκκληση για τη θέσπιση υψηλότερων φορολογικών συντελεστών για τους πλούσιους και τις εταιρείες ώστε να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δαπάνες.

Η ίδια τόνισε ακόμα ότι η πιο άμεση πρόκληση είναι η επιστροφή σε ένα περιβάλλον σταθερών τιμών χωρίς να θυσιαστούν τα οικονομικά κέρδη των δύο τελευταίων ετών.

Ενώ η Fed έχει τον «πρωταρχικό ρόλο» στην αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών, η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, σημείωσε η ίδια.

«Θα βασιστούμε στη δυναμική των μεταρρυθμίσεων της εταιρικής φορολογίας που περιλαμβάνει ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού για να προωθήσουμε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις του φορολογικού μας κώδικα και του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε «να κλείσουν τα παραθυράκια και να επιστρέψουν οι φορολογικοί συντελεστές για τα υψηλά εισοδήματα και τις εταιρείες στα ιστορικά συνήθη επίπεδα».

Η κα. Γέλεν σημείωσε ακόμα ότι η εφορία θα χρησιμοποιήσει τα $80 δισ. που παρέχει σε χρηματοδότηση ο νέος νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού για να εντείνει τους ελέγχους στους πλουσίους.

«Αναγκάζοντας όλους να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα προσφέρουν στην κυβέρνησή μας επιπρόσθετο δημοσιονομικό περιθώριο για την πραγματοποίηση καθοριστικών επενδύσεων» δήλωσε η Γέλεν. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v