Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία αυξάνει τις εισαγωγές χημικών

Η Γερμανία εισήγαγε περίπου 2,8 δισεκατομμύρια τόνους ανόργανων χημικών το πρώτο εξάμηνο του 2022, περίπου 40% περισσότερο σε όρους όγκου σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η Γερμανία αυξάνει τις εισαγωγές χημικών

Η Γερμανία λαμβάνει ολοένα και περισσότερο ζωτικής σημασίας χημικά από το εξωτερικό, καθώς οι βιομηχανικοί κολοσσοί της χώρας, όπως η BASF αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την εκρηκτική άνοδο στις τιμές της ενέργειας.

Οι όγκοι των εισαγωγών χημικών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Γερμανία εισήγαγε περίπου 2,8 δισεκατομμύρια τόνους ανόργανων χημικών το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. Αυτό είναι περίπου 40% περισσότερο σε όρους όγκου σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, η εγχώρια παραγωγή χημικών μειώθηκε κατακόρυφα καθώς τα εργοστάσια περιορίζουν τη δραστηριότητά τους λόγω του υπερβολικά υψηλού κόστους φυσικού αερίου.

Η άνοδος των εισαγωγών υπογραμμίζει το βάθος της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία, η οποία υποφέρει περισσότερο από την εκτίναξη των τιμών λόγω της εξάρτησής της από το ρωσικό αέριο. Η πτώση της εγχώριας παραγωγής θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι της επερχόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v