Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη πτώση 2 ετών για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Μειώθηκε κατά 2,3% στην ευρωζώνη τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, ενώ στην ΕΕ κατά 1,6%. Οι μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-18,9%), στην Εσθονία (-7,4%) και στην Αυστρία (-3,2%).

Η μεγαλύτερη πτώση 2 ετών για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 2,3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την έναρξη της πανδημίας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή κινήθηκε καθοδικά κατά 1,6% σε μηνιαία βάση.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,4% στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, ενώ στην ΕΕ κατά 0,8%.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε κατά 4,2% στην ευρωζώνη, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 1,6% και τα ενδιάμεσα αγαθά κατά 0,8%, ενώ η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,4% και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 1,2%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-18,9%), στην Εσθονία (-7,4%) και στην Αυστρία (-3,2%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Λιθουανία (+6,5%), στη Σουηδία (+5,8%) και στη Μάλτα (+4,2%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v